El PSC tornaria a guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya amb el 27,2% dels vots, segons el baròmetre de juny del CIS. El seguiria ERC, amb el 18,5% . 

L'enquesta inverteix el resultat de les eleccions generals del 28-A a Catalunya. ERC va guanyar els comicis amb el 24,59% dels vots i el PSC va ser segona força amb el 23,21% de les butlletes. Així, els socialistes arrabassarien la primera posició a ERC, que quedaria sis punts per sota del 28-A.

 

 

El sondeig situa com a tercera força En Comú Podem, amb el 12% dels vots, que tindrien una baixada respecte a les eleccions del 28 d'abril, quan van obtenir-ne el 14,89%. 

Ciutadans anirien rere els comuns, que també perdrien votants des dels últims comicis generals, de l'11,55% dels vots al 8,5%. 

JuntsxCatalunya també recula en intenció de vot respecte a les generals de l'abril. Perdria la meitat dels votants i es quedaria amb el 6,1% dels sufragis respecte al 12,05% que va obtenir les eleccions passades.

El 4,1% del cens electoral donarien suport al PP, que experimentaria un lleuger descens respecte al 4.85% que va rebre el 28-A. Vox seguiria la mateixa tendència: el sondeig li atorga un 1,1% dels vots respecte al 3,6% que va rebre.

A Catalunya el CIS de l'abril deia que ERC guanyaria situant-se al davant del PSC i Vox entraria amb 3 escons i deixaria el PP amb un.

Pel que fa als problemes dels ciutadans, l’atur continua en primera posició amb un 62,5% de les respostes en què els ciutadans poden citar tres problemes. Molt per sobre els polítics, que encara representen el 32,1% de les respostes, la corrupció, amb el 25,7% i els problemes econòmics, amb el 25,4%. La independència de Catalunya preocupa un 9,9% dels ciutadans.