El CIS previ a la declaració de l’estat d’alarma i a la crisi del coronavirus dona una victòria del PSC a Catalunya en unes eleccions generals amb 21,2% en intenció de vot, un 0,4% més que el mes de febrer. ERC manté la segona posició amb el 16,3%, dues dècimes menys que fa un mes, quan aglutinava un 16,1%. Una davallada que seria generalitzada de l'independentisme al Congrés espanyol. L'enquesta va ser feta abans de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus.

Per darrere, en tercera posició, continuarien els comuns amb 11,3% de la intenció de vot, però amb tres punts menys que al febrer. Per la seva part, JxCat mantindria el quart lloc, però també amb un descens, de sis dècimes, passant del 8,7% al 8,1%. I la CUP perdria un punt i mig, passant del 4,7% al 3,2%, i quedaria per darrere del PP, que se situaria en el 4%, igual que al febrer. Ciutadans empataria amb els anticapitalistes, amb el 3,2% de la intenció de vot, mig punt més que fa un mes. Vox perdria gairebé un punt, passant del 2,7% al 2%.

L’enquesta feta pública aquest dimecres es va realitzar entre l’1 i el 13 de març, just un dia abans que el govern espanyol (PSOE i Unides Podem) decretés l’estat d’alarma a tot el territori. Els resultats comptabilitzats amb intenció directa de vot sumada a la simpatia dibuixen un escenari similar.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món