L'operació diàleg estrenada entre l'independentisme i el govern de coalició a Espanya premia el PSOE i els comuns i en canvi esmorteeix el resultat d'ERC, JxCat i la CUP en unes eleccions espanyoles. El Centre d'Investigacions Sociològiques vaticina una victòria del PSC a Catalunya, si avui hi hagués la convocatòria d'uns comicis generals. Els d'Iceta millorarien i pujarien fins al 22,5% dels vots, dos punts més del que van obtenir el 10-N. D'aquesta manera, prendrien la victòria als republicans, que caurien més de 5 punts percentuals, del 22,6% al 17,4%. 

 

La tendència a la baixa es replicaria en la resta de partits independentistes catalans. Junts per Catalunya també es desinflaria 4,5 punts, del 13,9% al 9,4%. Als de Borràs els passarien pel davant els comuns, que creixerien un punt en relació amb el 10-N –del 14,2% al 15,2%–. De la mateixa manera, la CUP aniria a la baixa, amb un punt menys, del 6,3% recollit en la seva primera experiència en unes eleccions al Congrés, al 5,4%. 

El sondeig va fer-se durant els primers onze dies de febrer. Per tant, en plena efervescència de la represa de les converses entre el govern de la Generalitat i la Moncloa. L'estudi es va tancar l'11 de febrer i el 6 va ser quan Sánchez i Torra van reunir-se al Palau de la Generalitat. L'aposta per reobrir negociacions amb Catalunya, doncs, premia –a Catalunya– els integrants del govern d'Espanya. Socialistes i comuns són els dos únics que millorarien resultats entre l'electorat català. 

El 2019 va ser la primera vegada a la història que una candidatura independentista, la que encapçalava Gabriel Rufián, guanyava unes eleccions generals a Catalunya, primer a l'abril i després a la repetició electoral de novembre. Segons el CIS, l'escenari tornaria a la tendència habitual, que és que aquests comicis els liderarien els socialistes. 

A més de l'independentisme, la dreta també en surt perjudicada. Perdrien vots tant el PP –del 7,4% al 4,2%–, com Cs –del 5,6% al 3,1%– i VOX –del 6,3% al 2,9%–. Els d'Abascal, de fet, perdrien més de la meitat de suports. Una tendència radicalment oposada a la del conjunt d'Espanya, on la ultradreta s'estén.