El PSC seria el partit més votat en una eventual repetició de les eleccions espanyoles, per bé que amb ERC a molt curta distància. Segons el baròmetre del CIS corresponent al mes de juliol, els socialistes aconseguirien la victòria amb un 24,7 per cent dels vots, mentre que ERC en trauria un 22,9.

 

L’enquesta capgira el resultat de les eleccions generals del 28-A a Catalunya, on ERC va guanyar amb el 24,59% dels vots i el PSC va ser segona força amb el 23,21% de les butlletes, però manté la tendència indicada en el baròmetre de juny, que ja donava la victòria del PSC amb el 27,2% dels vots, amb ERC prou allunyada, amb el 18,5%. És a dir,  que segons el baròmetre de juliol, ERC retallaria distàncies fins a quedar a menys de dos punts dels socialistes.

 

El sondeig situa com a tercera força En Comú Podem, amb l’11,6% dels vots, que tindrien una baixada respecte a les eleccions del 28 d'abril, quan van obtenir-ne el 14,89%.

JxCat es recupera

En quarta posició quedaria Junts per Catalunya, que malgrat obtenir un 8,2% dels vots respecte al 12,05% que va obtenir les eleccions passades, recupera posicions respecte el sondeig de juliol, on va obtenir un 6,1% dels sufragis, i passa per davant de Ciutadans, formació relegada a la cinquena posició, amb un 5,6% dels vots, davant els 11,55% rebuts el 28-A.

Pel que fa al PP, el baròmetre del CIS li dona només un 1,8% dels vots, una xifra amb la que no aconseguiria representació política. Això sí, quedaria per sobre de Vox, amb un 1,3% dels sufragis.