ERC guanyaria amb solvència les eleccions al Parlament. Així es desprèn de l’últim baròmetre del CIS, fet públic aquest dimecres, que aquest cop ha inclòs una submostra de Catalunya amb les eleccions catalanes a la vista. Els republicans serien la primera força, a gairebé sis punts de distància de la segona força, el PSC. Per la seva part, Oriol Junqueras és el líder polític més ben valorat, i de fet l’únic que aprova dels principals rostres de la política catalana. L’enquesta s’ha realitzat amb una submostra de 1.410 catalans.

Si demà se celebressin eleccions al Parlament, ERC guanyaria amb el 23% en intenció de vot, segons el sondeig. La segona força seria el PSC, amb el 17,1%, i la tercera seria Junts per Catalunya, amb el 10,7%. Per darrere se situarien els comuns (8,8%), Ciutadans (5,4%), la CUP (4,4%), el PP (2,7%) i, finalment, l’extrema dreta de Vox (1,4%).

Pel que fa a la valoració de líders polítics, Oriol Junqueras és l’únic que aprova, amb una nota de 5,2. Per darrere se situen Jaume Asens (4,4), Carles Riera (4,3), Miquel Iceta (4,0) i el president Quim Torra (3,6). Els pitjor valorats són els dirigents de Ciutadans, el PP i Vox: Lorena Roldán (2,2), Alejandro Fernández (2,1) i Ignacio Garriga (1,1).