A la ciutat de Madrid, Manuela Carmena no té cap competidor. Així ho corrobora l’últim macrobaròmetre del CIS abans de la campanya electoral, fet públic aquest dijous, segons el qual l’alcaldessa de Madrid milloraria els seus resultats i podria revalidar amb el suport del PSOE de Pepu Hernández, que obtindria la meitat de representació. Tots dos junts sumarien la majoria absoluta necessària per mantenir la capital de l’Estat lluny de les mans de la dreta.

La candidatura Más Madrid de Manuela Carmena obtindria entre 21 i 23 regidors, per sobre dels 20 actuals. Per la seva part, el PSOE n’aconseguiria entre 10 i 12, pujant-te entre un i tres. La majoria absoluta del ple de l’Ajuntament se situa en els 29 escons.

Per la seva part, el PP seria el gran perdedor, passant de 21 a 13-15. Les expectatives de Ciutadans també es veurien difuminades, i creixeria dels 7 actuals a una forquilla de 8-9. Per la seva part, l’extrema dreta de Vox irrompria amb entre dos i tres regidors.

La divisió perjudica

Un panorama molt diferent hi ha a la Comunitat de Madrid, on la fragmentació de Podemos deixa el PSOE com a clar guanyador, amb una estimació d’entre 33 i 38 escons. Per la seva part, Podemos obtindria 17-19 i la candidatura Más Madrid d’Íñigo Errejón 16-18, resultats gairebé idèntics. Quedarà la incertesa si junts haguessin fet el sorpasso als socialistes.

Per contra, la dreta perdria el poder també a la Comunitat de Madrid. El PP obtindria entre 29 i 33 escons, Ciutadans entre 21 i 24 i Vox irrompria entre 6 i 8.