Més de cinquanta ajuntaments catalans han obert avui les portes tot i ser dia festiu. Badalona, Berga, Manresa, Cervera o Balaguer han estat alguns dels consistoris que han obert, malgrat que la majoria no han donat servei públic, ja que alguns dels ajuntaments han obert sense treballadors municipals i ho han fet només amb càrrecs electes d'ERC, PDeCAT o la CUP, que han fet treballs d'oficina a porta tancada.

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha declarat que la decisió de l'Ajuntament d'obrir l'edifici El Viver, on tenen la seu diversos departaments, es deu a una reivindicació d'autonomia municipal per decidir quins dies es fa festa. També ha afegit que molts cops es fa jornada de portes obertes en dies festius i que els polítics solen treballar, per això han obert avui.

La majoria d'aquests consistoris ja van obrir les portes en anys anteriors i corresponen a petits municipis, però també hi ha algunes capitals de comarca i Badalona, la tercera ciutat catalana.

A la província de Barcelona, destaquen Manresa, encara que no ha ofert servei al públic, i Berga, i hi ha hagut funcionaris treballant a localitats com Capellades o Navàs. A Lleida destaquen els consistoris de la Seu d'Urgell, Tremp i Sort, i a la capital han acudit als seus despatxos regidors del PDeCAT, ERC i la Crida CUP, així com els de Comú de Lleida, però la Paeria ha quedat tancada al públic. A Tarragona ciutat, han anat a treballar els regidors de la CUP, encara que l'Ajuntament ha estat tancat al públic, i a Amposta, Gandesa, Torredembarra, Deltebre i Móra d'Ebre hi ha hagut treballadors voluntaris. En altres ajuntaments, com Tortosa i l'Ametlla de Mar, han anat a l'edifici consistorial alguns regidors de partits nacionalistes per atendre visites, igual que a Reus, Cambrils, Montblanc i Valls. A la província de Girona han obert les portes Arbúcies, Celrà, Viladamat, Verges, Begur, les Planes d'Hostoles, Vilobí d'Onyar i Viladrau, i a la ciutat de Girona hi ha hagut càrrecs electes que han anat als seus despatxos.

La Delegació del Govern a Catalunya recorda que el funcionari municipal que avui hagi treballat no cobrarà el dia com a festiu ni podrà lliurar un altre dia i que el secretari municipal haurà d'informar dels serveis ciutadans que hagin obert, per iniciar el procés sancionador per contravenir a la llei de règim local.