La de Ximo Puig no va ser pas l'única entrevista de pagament que va publicar el conegut diari britànic The Guardian per mediació de l'agència The Report Company. Almenys es va repetir amb uns quatre presidents autonòmics més, segons ha pogut constatar ElEconomista.

Seria el cas de l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena; el president extremeny, Guillermo Fernández Vara; la de les Balears, Francina Armengol, i els expresidents de les Canàries Fernando Clavijo i de La Rioja José Ignacio Ceniceros.

Avui, en accedir a les peces, tots els enllaços estaven trencats. El missatge amb què el diari explica per què els ha esborrat és clar:

"Ens sap greu: la pàgina que busqueu s'ha eliminat, ja que el contingut publicitari es va publicar com a part d'un acord comercial i el va finançar un anunciant. La política de Guardian News and Media és eliminar el contingut pagat al final d'aquests acords. Pitgeu aquí per obtenir més informació sobre les nostres pautes de contingut comercial".

Enllaç trencat The Guardien entrevistis pagadesAquest dimecres la Generalitat Valenciana va oferir la seva versió sobre el que ha passat. L'administració autonòmica reconeix que va pagar 43.000 euros en el marc d'un acord comercial amb The Report Company per sortir a The Guardian, si bé asseguren que aquest acord no preveia l'entrevista.

"No va ser una entrevista pagada. L'acord va incloure una separata al diari sobre el País Valencià en el marc de la fira de turisme World Travel Market, i també l'elaboració d'un llibre per part de l'empresa", expliquen.