El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, veu un "escàndol democràtic" i un "cas d'espionatge greu" que el ministre Josep Borrell encarregués un seguiment a les delegacions catalanes a Berlín, Londres i Ginebra. Durant la sessió de control parlamentari al Govern, el conseller ha exigit a Borrell saber al detall a qui s'ha espiat i l'ha instat a explicar quins "fons reservats" s'han utilitzat per fer-ho.

Bosch ha acusat el ministre d'utilitzar "els recursos" i "clavegueres" de l'Estat amb l'"objectiu de coartar l'acció exterior" de Catalunya i fer tancar delegacions. En aquest sentit, ha lamentat que se'ls vulgui "prohibir parlar" i que Catalunya s'internacionalitzi, fet que considera que faria perdre'ls-hi "pes". 

Per tot això, el conseller ha demanat a Borrell que "doni la cara" i s'expliqui i ha defensat que "si cal" dimiteixi, recordant a més que l'encara ministre d'Extriors "asipira a ser el cap de la diplomàcia europea".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat