Cristina Cifuentes no està disposada a renunciar al càrrec de presidenta autonòmica per l'escàndol del mastergate, ja que assegura que compta amb el suport de Mariano Rajoy i el Partit Popular. La madrilenya ha reparegut en roda de premsa aquest dimarts, després de la Junta de Govern de la comunitat, hores després d'haver renunciat al títol del màster en una carta al rector de la Universitat Rey Juan Carlos. Això empeny Ciudadanos a la moció de censura de PSOE i Podemos, ja que aquest era l'ultimàtum de la formació taronja al Partit Popular si no se n'anava.

"No em plantejo dimitir perquè no hi ha raons objectives", ha dit Cifuentes, que continua defensant que és innocent, tot i que el treball de màster no apareix i determinades informacions publicades a la premsa assenyalarien falsificacions en les actes de la titulació. "Mai he dit que el meu màster no sigui legítim", ha continuat, en conseqüència. La qüestió és que la mateixa universitat ha obert una investigació sobre el cas, mentre creix el rumor que la fiscalia es querelli per prevaricació contra la líder popular, segons apuntava el diari El Confidencial.

El fet és que al PP supediten la decisió sobre el seu futur a les conclusions que es puguin derivar d'aquesta recerca, cosa que podria fer torçar els esdeveniments. "Estaré amb el que digui el meu partit", ha assegurat la presidenta autonòmica. Els populars, però, de moment guanyen temps equiparant les "falsificacions" en els currículums de l'oposició amb el mastergate, tot instant a dimitir certs diputats. Aquí el suport de Rajoy és ferm, com el mateix president espanyol va afirmar divendres. Aleshores va dir que Cifuentes havia donat "explicacions" i va criticar Cs.

En conseqüència, la pilota torna a la teulada de Rivera. La moció de censura socialista té com a termini màxim per celebrar-se el 7 de maig. En aquest sentit, la formació taronja haurà de decidir si a un any de les eleccions autonòmiques de 2019 vol donar el govern de Madrid al PSOE, en un moment en què a Cs lluiten pel vot conservador del PP, i els sondejos n'auguren el creixement. Però el portaveu madrileny, Ignacio Aguado, intenta sortir del focus d'atenció, i diu esperar que Rajoy intervingui en l'assumpte per forçar Cifuentes a dimitir.