Com si fos una víctima d'aquesta situació i no s'hagués assabentat dels tripijocs de la Universitat Rey Juan Carlos, la presidenta de la Comunitat de Madrid s'aferra al càrrec, però gairebé un mes després que esclatés la polèmica pel seu títol de màster suposadament fals, avui ha decidit renunciar-hi tot i que, això sí, malgrat que ha demanat disculpes, també ha assegurat que no ha comès cap acte il·legal.

Ho ha fet en una carta de renúncia al rector de la Universitat, segons ha avançat OkDiario, on ha atribuït tota la responsabilitat a la ReyJuan Carlos perquè considera que si hi ha hagut irregularitats, ho han estat del tipus "administratiu", això sí, "totalment alienes a mi" com, per exemple, l'acta falsa que es va distribuir en els mitjans de comunicació i de la qual Cifuentes, segons afirma, "no tenia coneixement".

"Jo no he comès cap il·legalitat", assegura en l'escrit, alhora que sosté que "he complert els requisits que la Universitat em va posar per aconseguir aquest títol". De fet, per justificar-lo, posa a sobre de la taula l'argument que "em vaig incorporar al màster perquè inicialment em trobava en condicions de cursar-lo amb plena dedicació, circumstància que es va veure alterada pel meu nomenament com a delegada del Govern a Madrid, i vaig poder continuar fent-lo en facilitar la universitat que prosseguís els estudis, en unes condicions flexibles per a una persona com jo".

La cosa, però, no acaba aquí. Cifuentes es posa en el paper de víctima i, traient-se tota culpa de sobre, escriu: "Si em vaig equivocar, i en aquell moment vaig haver de rebutjar les facilitats que m'oferia la universitat, demano disculpes a qualsevol que hagi pogut sentir-se ofès. Com ja he dit, només em va moure a participar en aquest màster el meu interès per ampliar coneixements malgrat les dificultats personals que m'impedien de cursar-lo en un règim ordinari. En cap moment no vaig pretendre treure profit llavors d'aquest màster, ni pretenc treure'l en el present o en el futur".