L'expresidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, és ja també expresidenta del Partit Popular regional. Segons fonts de la direcció, Cifuentes ha enviat una carta a la secretària general María Dolores de Cospedal aquest divendres on anuncia que deixa el càrrec de forma "irrevocable". Això passa, tot i que dijous el seu número dos, Ángel Garrido, afirmava que no veia vulneració del codi ètic popular, que s'aplica "en una falta greu d'exemplaritat respecte als ciutadans en l'exercici de les funcions pròpies del càrrec" i que implicava deixar l'escó i el partit.

"Es tracta d'una decisió molt dolorosa per mi, perquè porto militant en aquest partit molt més de la meitat de la meva vida, donant sempre el millor de mi i lluitant per principis i valors que crec són bons per a Madrid i, sobretot, per a Espanya", diu al text, on recorda que va acceptar la presidència orgànica el 2017. "Malgrat tot, i lamentablement, m'he vist obligada a prendre aquestes difíficls decisions, per no perjudicar els madrilenys, posant en risc la presidència de la comunitat i el nostre estimat partit, que necessita estabilitat per continuar el projecte", afegeix després de 36 dies de l'escàndol mastergate.

 

En segon lloc, dona les gràcies a Cospedal i Rajoy pel suport:

"He estat sempre lleial al nostre president, el suport, alè i afecte mai m'han faltat (...). No cal que faci especial esment, María Dolores, a la meva lleialtat cap a tu, no només perquè ets la secretària general del partit, sinó perquè també ets la meva amiga, i sempre m'ho has demostrat. Sigui on sigui en cada moment, sempre podreu comptar amb mi", tanca, ja que la ministra va ser una de les personalitats que volia mantenir Cifuentes fins al final, tot i que això costés perdre la comunitat de Madrid en una moció de censura.