La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha afirmat aquest dijous que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "ja no pot convocar eleccions" perquè l'article 155 "no té marxa enrere" i ha desitjat que "els jutges i els cossos de seguretat de l'Estat" restableixin la legalitat. 

"El 155 es va començar a aplicar des del moment en què el president Puigdemont va fer un requeriment al Senat", ha explicat la presidenta de la Comunitat de Madrid. "Mai havia passat a Espanya i no hi ha maneres de saber com fer-ho, però ja no té marxa enrere", ha sentenciat.

La presidenta madrilenya ha qualificat la jornada d'aquest dijous com a "surrealista" i ha criticat el president de la Generalitat per "faltar al respecte" als catalans, mitjans de comunicació i "espanyols en el seu conjunt" després de l'ajornament i suspensió de la seva compareixença prevista per a aquest migdia. 

Cifuentes ha conclòs, abans d'entrar a la 97a edició dels Premis Internacionals de Periodisme ABC, dient que "és un vodevil que seria graciós si no estiguéssim parlant que ha provocat una ruptura social i econòmica a Catalunya".