La presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, ha criticat que l'oposició estigui aprofitant les acusacions de l'exconseller Francisco Granados, "un mentider, mesquí i miserable," per desgastar al seu Govern, una actitud que demostra que la política "és en uns nivells lamentables".

Durant una entrevista a la Cope, Cifuentes ha dit que no li sorprèn res del que faci Granados en el seu intent d'"expandir la seva responsabilitat" pels delictes "gravíssims" a què s'enfronta, i ha afirmat que l'únic que aconseguirà acusant-la a ella és afegir a la seva llista una nova querella contra ell.

"No tinc res a ocultar, estic tranquil·la. Voldrà desestabilitzar-me a la vida personal, però això no és fàcil", ha advertit, abans d'augurar-li "un horitzó judicial molt negre".

Sí que ha lamentat, no obstant això, que els partits de l'oposició donin credibilitat a "un senyor que tenia un milió d'euros guardats a l'àtic de casa seva", i que intentin aprofitar aquestes acusacions per desgastar el seu Govern.

També ha criticat que cap feminista i dones d'altres partits no hagin sortit en la seva defensa després que Granados insinués de forma "masclista" que hi havia una relació entre ella i l'expresident madrileny Ignacio González. "Estic esperant que surtin les feministes, que tan motivades estan (...) i que sempre surten, tret que l'ofesa sigui del PP," ha retret.

La presidenta ha tornat a insistir que fins fa dos anys no tenia cap responsabilitat ni en governs de la Comunitat ni del mateix PP de Madrid, on era responsable territorial i la seva tasca era "exclusivament" dinamitzar les seus dels districtes i els municipis per garantir que acudís gent als actes convocats i que tot sortís bé.

Per això, ha continuat explicant, no tenia ni coneixement ni autoritat "en absolut" sobre el control de les finances del partit, i ara que la té es dedica a garantir que els comptes siguin "absolutament transparents" i que "tot es faci conforme a la legalitat".

Disposada a comparèixer

Cifuentes ha dit estar disposada a comparèixer on faci falta per donar explicacions, encara que ha criticat que l'oposició li truqui simplement per desgastar-la. "Aniré a la comissió i farem el jubileu habitual, que és el que volen, però donaré explicacions perquè mai no he defugit de donar la cara".

Ahir, Granados va afirmar a l'Audiència Nacional que en les eleccions autonòmiques de 2007 i 2011 es van pagar despeses de "reforç" de la campanya d'Esperanza Aguirre amb fons de la Comunitat de Madrid, una "caixa b" que va començar dirigint Ignacio González i que coneixia Cristina Cifuentes.