Cristina Cifuentes, a més de ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, és la nova gestora del PP madrileny. Ho és d'ençà que Esperanza Aguirre va dimitir del càrrec de presidenta diumenge passat, per les acusacions de finançament irregular del partit. Avui Cifuentes ha volgut defensar la seva predecessora, i ha assegurat que Aguirre podria haver comès "molts errors", però no creu que se li pugui atribuir haver estat "immersa en la corrupció".

Ho ha fet en una entrevista a RNE, on ha assegurat que la "dilatadíssima" carrera política d'Aguirre ha tingut "moltes llums i algunes ombres" però no de corrupció. Cifuentes ha remarcat que "han de ser els jutges els qui determinin si una persona ha comès corrupció o no", perquè si no, manquen unes "garanties mínimes" i s'entraria en una situació d'indefensió.

No ha volgut marcar el camí a Rajoy

Cifuentes també ha volgut deixar clar que respecta la decisió d'Aguirre de marxar, així com la de quedar-se a l'Ajuntament. Per la dirigent madrilenya, aquesta és una decisió "personal" de la mateixa Aguirre i ha remarcat que ja ha donat "les seves explicacions".

 

El que sí que ha volgut desvincular és la seva partida amb una pressió cap a Rajoy, tal com s'ha dit en diversos mitjans aquests dies, i diu que entén que aquesta "no era sens dubte la seva intenció". Cifuentes també ha assegurat que Rajoy és un "gran president" i un "gran candidat", però no ha volgut entrar a especular sobre esdeveniments futurs.