La presidenta de la Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes, ha criticat la cessió d'un espai a l'Ajuntament de la capital espanyola perquè el president català, Carles Puigdemont, presenti el Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya, ja que considera que es tracta d’un "acte independentista que, a més, és il·legal".

"Em sembla molt malament. L'Ajuntament de Madrid és una institució que representa tots els madrilenys, no només uns o altres", va declarar dilluns en un acte de la festa de Sant Isidre, patró de la ciutat de Madrid.

Cifuentes considera que l'Ajuntament que dirigeix Manuela Carmena "no hauria de prestar sota cap concepte sales institucionals", i ha recordat que el Tribunal Constitucional va suspendre la consulta sobiranista prevista per al 2017.

La conferència de Puigdemont, que es titularà "Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic", se celebrarà a la sala Caja de Música de l'espai CentroCentro, ubicat a la seu del Palau de Cibeles de l'Ajuntament de Madrid.

Demana rectificar

Cifuentes ha dit que el Consistori "és a temps de rectificar", la qual cosa ha qualificat com una "equivocació" perquè, segons el seu parer, les institucions madrilenyes "no poden servir per sustentar causes independentistes".

Sobre això, ha insistit que "és un mal exemple" donar suport "amb mitjans públics que són de tots" causes "que, a més, són il·legals", però ha manifestat que creu en la "llibertat d'expressió".