Els ciberatacs contra la Generalitat han augmentat un 200% la primera quinzena de setembre respecte al mateix període de l'any passat. Ho ha assenyalat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, a RAC1. Puigneró ha detallat que fins ara han estat atacs de "baixa intensitat", a diferència del que es va produir el 9-N, que va ser el "més important i de dimensions més grans que hem tingut mai a Catalunya".

Sobre els intents de sostracció de la contrasenya del compte de Twitter que va patir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el secretari de Telecomunicacions ha explicat que la mateixa empresa de Twitter els va alertar i que ho van poder impedir; ara estan investigant qui hi ha al darrere. Puigneró també ha afirmat que és "inversemblant" que es tanquin webs i que es pretengui fer el mateix amb les xarxes socials en un món interconnectat.

Puigneró ha destacat que els ciberatacs contra la Generalitat han augmentat "sospitosament" un 200% la primera quinzena de setembre, però ha preferit no donar-ne detalls, ja que s'estan investigant, si bé ha subratllat que fins ara tots han estat de "baixa intensitat".

En canvi, el ciberatac patit pel 9 de novembre del 2014 –que va deixar fora de servei el web de la Generalitat i altres sistemes– va ser el "punt d'inflexió" per "prendre consciència" de la necessitat que Catalunya tingués una agència com la que el president de la Generalitat presentarà aquest dilluns al matí. Es tracta de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb seu a l'Hospitalet de Llobregat i que té com a missió defensar els actius digitals públics de Catalunya, tant de la Generalitat com d'altres institucions, i donar suport a empreses i particulars que pateixin ciberatacs, ha assenyalat Puigneró. 

El secretari de Telecomunicacions ha lamentat les "intromissions de caràcter governamental per part de l'Estat" amb el tancament de webs relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre i ha assenyalat que s'han buscat "alternatives". Per a Puigneró, les xarxes socials són "aliats en el procés de maduració de la societat del segle XX al XXI".