La polèmica sobre l'autocar transfòbic d'HazteOir.org ha arribat fins als Estats Units, on l'única filla dels ClintonChelsea Clinton, ha demanat: "Siusplau, no porteu aquests autobusos als EUA (o a qualsevol altre lloc)". En un tuit escarit, però clar i precís, Clinton comparteix la notícia sobre el bus publicada per la BBC que explica, que la Fiscalia de Madrid ha prohibit la seva circulació.

El seu comentari a Twitter ha rebut centenars de retuits i m'agrada i, també, desenes de respostes. Entre elles, destaquen les de diversos usuaris que asseguren que això és una mostra que "la Inquisició espanyola ha tornat". 

Davant d'aquest escrit, el president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, no s'ha pogut estar de contestar-li que "la Inquisició espanyola s'ha transformat en la Inquisició Gai que condemna el dissident".

Fins i tot, VOX s'ha fet ressò del tuit i ha demanat al president dels EUA, Donald Trump, que "no porti Chelsea Clinton a Espanya".

Minuts més tard, el partit de dretes va voler posar de manifest que "aquesta prohibició és un exemple de la manca de llibertat d'expressió que patim a Espanya".

Fins i tot, hi ha hagut qui ha assegurat que a Trump "li agradarà el bus".

"Que no t'enganyin"

"Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin". Aquesta és la campanya d'HazteOir.org que porta generant polseguera aquests darrers dies, una entitat que promou, teòricament, "una societat lliure, conscient i cohesionada" i que tenen com a missió "la participació útil en favor de la dignitat humana".

La campanya la promocionen a través d'un autobús publicitari on també es pot llegir que "si neixes home, ets home" i "si ets dona, continuaràs sent-ho". Un autobús que té com a objectiu trepitjar terreny i passejar-se per diferents ciutats espanyoles per tal de conscienciar la ciutadania d'una "obvietat". El tret de sortida va ser dilluns a Madrid i el dia 3 de març tenia previst passar per Barcelona en una ruta en què es tenia previst que duraria 13 dies.

Demà se sabrà si el bus passarà per Catalunya després que els ajuntaments de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès hagin prohibit la seva entrada i, fins i tot, la regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, el vulgui sancionar amb 3.000 euros de multa si acaba circulant per la capital catalana.