Impulsen un change.org per portar l'estat espanyol davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) i presentar una demanda col·lectiva sol·licitant que s'obligui l'estat espanyol a autoritzar, celebrar i respectar els resultats d'un referèndum d'independència per Catalunya.

La iniciativa ja té més de mig milió de signants i assegura que el govern espanyol "vol impedir per tots els mitjans que els catalans podem exercir el dret fonamental de l'autodeterminació a través de la celebració d'un referèndum d'independència, amb una pregunta clara i amb una resposta binària (Sí o no)".

A més a més, recorda que l'Estat reconeix des de 1977 el dret a l'autodeterminació que està recollit dins de la Constitució de 1978, és per això que indica que "està incomplint amb les seves obligacions vers el respecte als drets fonamentals i als drets humans".

Per aconseguir portar l'estat espanyol davant el TEDH, la petició de change.org insta l'Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, Súmate, l'AMi, Drets.cat i "totes aquelles entitats polítiques i civils que estan a favor que es realitzi un referèndum d'independència de Catalunya, a que iniciïn una campanya de recollida de signatures".

Finalment, els impulsors expliquen que l'objectiu és reunir els 1,9 milions de vots independentistes i els 300 mil vots autodeterministes, en una única demanda col·lectiva contra l'Estat.