Una iniciativa de change.org recull suports a favor que el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, sigui investit president de la República després de les eleccions del 21 de desembre. 

"Demanem a tots els partits sobiranistes que, guanyi qui guanyi les eleccions el 21-D, es ratifiqui immediatament el president Puigdemont com a president legítim de la República de Catalunya", exposa la iniciativa, que assegura que el president "no es pot tocar" després dels comicis al Parlament. "Ara el poble fa aquesta petició als nostres polítics i espera ser escoltat", segueix la proposta, que comptava aquest diumenge a la tarda amb més de 3.700 signatures.

Segons els impulsors, només Puigdemont pot ser president (i de la República) perquè és "el símbol" del nou país. I és més: adverteixen que, en cas de no ratificar Puigdemont en el càrrec, es produiria "un senyal de feblesa, debilitat institucional i de manca de seriositat a nivell internacional", a més de reconèixer l'article 155 i les eleccions convocades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy.