Carme Chacón, Ernest Lluch/EFE

"Ernest Lluch sentiria tristesa de veure una Catalunya dividida en dos i incapaç de dialogar entre ells, i una Catalunya i una resta d'Espanya als quals els costa no només dialogar, sinó fins i tot parlar". Així s'ha expressat aquest matí la candidata del PSC a les generals, Carme Chacón, a Maià de Montcal en el tradicional homenatge dels socialistes a la figura de Lluch, assassinat avui fa 15 anys per l'organització armada ETA.

Chacón però no s'ha quedat aquí en aprofitar la figura de Lluch per criticar el procés sobiranista. En el mateix acte, ha aprofitat les opinions de Lluch per continuar carregant contra l'estratègia dels partits independentistes. Aprofitant el posicionament del Cercle d'Economia a favor que "no es trenqui amb les lleis" ha recordat que Lluch li deia que "als diners no els agrada el soroll, que és una manera gràfica de dir que no hi ha creixement en un país sense estabilitat política".

La candidata també ha participat en un minut de silenci en memòria dels morts en els atemptats de París i Bamako (Mali), acompanyada pel candidat socialista per Girona a les eleccions generals, Marc Lamuà, i la filla de Lluch, Eulàlia, a la qual ha agraït que accepti tancar la llista del PSC per al 20D.