Hospitalet de Llobregat / 23-11-15 / Gornal Activa / Carme Chacon reunida amb representants dels treballadors a Gornal Activa. / Foto: Sergi Alcàzar Badia.

Chacón ha certificat la "defunció" de Convergència a mans d'Artur Mas, després del seu anunci de convertir-la en un altre partit. "Primer ha mort Convergència i Unió i ara Convergència", ha dit la socialista. Ha atribuït aquest fet a "l'ombra de la corrupció", a "situar Catalunya fora de la llei" i a les retallades del Govern d'Artur Mas, a qui demana "posar fi al vodevil" de les negociacions de Junts pel Sí i la CUP sense concórrer a les quartes eleccions en 5 anys.

Iceta, al capdavant

La candidata del PSC al Congrés, Carme Chacón, té clar que aquesta és la solució per al punt mort pel qual estan passant les negociacions per formar govern. Demana apostar per un "candidat de consens", Miquel Iceta, per "tornar Catalunya al camí del seny" que culmini amb un "nou acord territorial", que espera que arribi amb la victòria del PSOE a les eleccions generals.

Chacón ha evitat respondre sobre si considera legítimes les condicions especials que imposarà el Govern espanyol perquè la Generalitat pugui accedir al romanent del FLA: "Ja prou problemes tenim els catalans amb la dreta catalana com perquè també ens castigui la dreta espanyola", ha dit, sense concretar. I ha supeditat el pagament als proveïdors i la millora dels serveis socials a la victòria de Pedro Sánchez el 20D.

Derogar la reforma laboral del PSOE

En una visita als equipaments de Gornal Activa (l'Hospitalet), Chacón ha anunciat que el PSOE derogarà la reforma laboral –fins i tot la que va aprovar el PSOE el 2010 via Reial Decret– per crear una "nova carta de drets laborals". Drets entre els quals Pedro Sánchez ja ha dit en diverses ocasions que no inclourà els 40 dies per any treballat vigents abans de la reforma del PP del 2011, sinó que posarà les condicions dels acomiadaments en mans dels agents socials.