La nova consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha acomiadat aquest dimarts al vespre del ple de l'Ajuntament d'Igualada després d'assumir el nou càrrec que li ha encomanat el president de la Generalitat, Quim Torra. Chacón, que fins ara era directora general d'Indústria, deixa així la seva acta de regidora al consistori per incorporar-se a la conselleria. La fins ara tinent d'alcalde del govern municipal del PDeCAT ha assegurat que s'emporta "l'orgull i satisfacció d'haver treballat per aquesta ciutat" i ha dit que afronta el nou càrrec amb la "mateixa responsabilitat i dedicació" amb què ha estat regidora. Alhora, Chacón ha deixat clar que és "conscient" de la "situació anòmala en què vivim amb consellers a la presó i exiliats". "Tinc molt present el projecte de país que volem. He estimat Igualada però més que mai estimo Catalunya", ha reblat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha modificat aquest dimarts el seu Govern per superar el bloqueig i ha incorporat quatre cares noves. Laura Borràs substituirà Lluís Puig al capdavant de Cultura; Alba Vergés –també igualadina- liderarà el departament de Salut en comptes de Toni Comín; Elsa Artasi passarà al departament de Presidència al lloc de Jordi Turull; Damià Calvet substituirà Josep Rull a Territori i Sostenibilitat; i Àngels Chacón encapçalarà el departament d'Empresa i Coneixement, on inicialment hi havia d'anar Artadi. 

Chacón s'ha acomiadat aquest dimarts al vespre com a tinent d'alcalde del govern municipal d'Igualada en el transcurs del ple municipal. La flamant consellera, visiblement emocionada, ha fet un agraïment a l'alcalde, Marc Castells, als seus companys de govern i també als grups de l'oposició malgrat les diferències que hi hagi pogut haver. "M'emporto l'orgull i la satisfacció d'haver treballat per aquesta ciutat amb més o menys encerts, però hi he posat les millors ganes, les hores i la intenció i m'he entregat a aquesta ciutat", ha afirmat. 

La fins aquest dimarts tinent d'alcalde ha dit que "amb la mateixa responsabilitat i dedicació" amb què ha estat regidora "vull servir ara el meu país". En aquest sentit, Chacón ha agraït als "presidents" que li han fet confiança i ha deixat clar que és "conscient de la situació anòmala que vivim amb consellers a la presó i exiliats".

La nova consellera d'Empresa i coneixement es trobarà amb una altra igualadina al Govern, la flamant consellera de Salut, Alba Vergés. En aquest sentit, Chacón ha dit que és "molt positiu pel territori" que hi hagi dues conselleres de l'Anoia, ja que creu que "durant molts anys aquest territori ha estat invisible i és evident que a partir d'ara el nom d'Igualada sonarà". Tot i això, Chacón ha deixat clar que són "conselleres de Catalunya" i que el país demana "molta generositat".