Davant la seva situació d'interinitat que ja dura un any, el Consell General del Poder Judicial ha decidit paralitzar temporalment els seus nomenaments de càrrecs judicials. Així ho han anunciat aquest dijous al vespre, confiant que aviat els partits es posin d'acord per renovar-lo un cop posada en marxa la legislatura. No obstant això, "si en un temps prudencial no es constaten avenços", el CGPJ reprendria els nomenaments "per no perjudicar el servei públic de la justícia". Aquesta paralització arriba després de la polèmica oberta aquesta setmana, quan l'òrgan dels jutges ha reclamat "mesura" al vicepresident Pablo Iglesias després d'evidenciar la mala imatge de la justícia espanyola a Europa.

En el mateix ple que ha avalat dividit la proposta de l'exministra Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat, el ple del CGPJ, a proposta del seu president Carlos Lesmes, ha acordat la paralització dels nomenaments. En aquests moments hi havia cinc places convocades: tres de magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem (el 20% de la sala), la presidència del Tribunal Superior de Justícia de Canàries i la presidència de l'Audiència d'Ourense.

El mandat de l'actual CGPJ va cloure fa més d'un any, el 4 de desembre del 2018, i des de llavors es troba en situació interina per la manca d'acord polític. Això no ha estat obstacle perquè hagi cobert totes les places judicials i governatives que han quedat vacants. Entre aquestes vacants, deu de magistrat del Tribunal Suprem.