El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) considera que a Catalunya la justícia està sent sotmesa a "atacs i pressions". Després que aquest dijous l'independentisme s'hagi concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el president i els vocals permanents del CGPJ han fet una declaració institucional en suport als membres de la carrera judicial que actuen "en defensa de l'estat de dret que regeix la nostra convivència".

"El compliment del seu deure per part del poder judicial no pot veure's sotmès a atacs i pressions que pretenen qüestionar la legitimitat dels jutges o influir en la seva presa de decisions", assegura el CGPJ. "Això resulta inadmissible en qualsevol circumstància, perquè suposa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, posant en entredit un dels fonaments essencials de qualsevol Estat constitucional", afegeix.

La declaració institucional recorda que "la independència judicial no és un privilegi dels jutges", sinó que és "una garantia per als ciutadans". En aquest sentit, el Consell General del Poder Judicial reitera que el poder judicial és una "institució essencial en tota societat democràtica", i que persegueix "en tot moment" el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts.