El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dimarts retirar de l’ordre del dia el debat i votació de cinc nomenaments discrecionals per les negociacions entre els grups parlamentaris per renovar l’òrgan. A la reunió d’avui estava previst fer els nomenaments corresponents a tres places de magistrat de la Sala Segona del Suprem, a la presidència del Tribunal Superior de Justícia de Canàries i a la presidència de l’Audiència Provincial d’Ourense. L’ens al·lega raons de “prudència” després de confirmar les converses entre els grups per renovar el mandat del CGPJ, que va vèncer el 4 de desembre del 2018.

El passat mes de gener el ple ja va decidir paralitzar el nomenament de càrrecs judicials per l’esperada renovació de la institució, un cop constituïdes les cambres després de les eleccions i de la formació de govern.

L’acord per retirar el punt de l’ordre del dia s’ha aprovat amb setze vots a favors i cinc en contra, dels vocals Carmen Llombart, Nuria Díaz, Ángeles Carmona, Mar Cabrejas i Wenceslao Olea. Llombart ha anunciat la formulació d’un vot particular, al qual s’han adherit Díaz i Carmona.

Des que va acabar el mandat de l’òrgan, el president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, s’ha dirigit per carta en quatre ocasions als presidents del Congrés i del Senat instant-los a donar compliment a la renovació.