El director general de Seguretat Ciutadana i Emergències de Múrcia, Pablo Ruiz Palacios, de Ciutadans, ha estat cessat per la consellera de Transparència, Participació i Administració Pública, Beatriz Ballesteros, del mateix partit, una vegada s'ha conegut que Ruiz Palacios va assistir a una funció de teatre divendres passat a la nit, en ple episodi de gota freda.

En un escarit comunicat facilitat dimarts a la tarda pel gabinet de premsa de la Comunitat Autònoma de Múrcia, sense fer menció al motiu del cessament, es comunica que Ballesteros cessa Ruiz Palacios.

Ahir al matí el portaveu del PSRM-PSOE, Francisco Lucas, i la diputada regional de Podemos María Giménez, van demanar el seu cessament immediat, el primer al considerar irresponsable anar a una obra teatral en moments tan durs i la segona a l'entendre que era inexcusable que el màxim responsable de coordinar la seguretat i les emergències fos al teatre en ple episodi de pluges torrencials.

Ruiz Palacios va manifestar el diari La Verdad que s'havia negat a dimitir perquè tenia la consciència molt tranquil·la i la convicció que no havia fet gens dolent. Pablo Ruiz Palacios, advocat de professió, va ser designat per la consellera pertanyent al partit Ciutadans i en les últimes eleccions havia encapçalat la llista al Senat d'aquest partit per Múrcia, si bé no va resultar elegit.