El Cercle d’Economia assegura en un comunicat que “l’única alternativa” per evitar l’escenari d’incertesa i “descontrol” que s’obre en la política catalana és descartar una declaració unilateral d’independència i que “es convoqui de manera immediata eleccions autonòmiques”. El president del Cercle, Juan José Brugera, ha fet públic el posicionament de l'entitat sense debatre-ho prèviament amb la junta.

De fet, els membres del Cercle han sabut la notícia aquesta tarda per un mail del president. Brugera els explica en el correu que exposava aquest comunicat després de haver-ho "consultat amb els membres del Comitè Executiu", és a dir, els vicepresidents, i sense "el tradicional debat de Junta Directiva".

“Catalunya, en cas de no evitar-ho en els propers dies, pot encaminar-se cap a una dinàmica, prolongada i intensa, de descontrol, inseguretat jurídica i malestar ciutadà. Les seves conseqüències són imprevisibles però, en qualsevol cas, dramàtiques en termes concrets d’autogovern, convivència, creixement econòmic i treball”, afirma el comunicat.

Cercle

En el text, el Cercle recorda que els avançaments electorals són habituals en la vida parlamentària catalana i subratlla que en aquest cas es produiria “després d’un període de més de dos anys d’una intensitat política mai coneguda en la nostra vida en democràcia”.

El comunicat considera que aquesta cita amb les urnes permetria conèixer amb “precisió i rigor” les preferències de la societat catalana i alhora aportaria “la serenitat que necessita una societat dominada per una desorientació i angoixa generalitzades”. “Seria, també, l’única via per frenar una dramàtica dinàmica econòmica”, afegeix.

“Ens hi juguem els avenços socials, polítics i econòmics assolits durant la nostra vida en democràcia”, conclou.