Intel·lectuals i periodistes del Cercle Catalanista de l'Ateneu, grup de debat i reflexió del qual és membre Jordi Sànchez, han donat suport amb un contundent i emotiu manifest al president de l'ANC i al d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonats a Madrid per un presumpte delicte de sedició. 

"Ara queda més clar que mai que no existeix la separació de poders a Espanya i que el govern espanyol ha decidit exercir sense manies una repressió típica dels règims autoritaris", afirmen els autors de l'escrit.

El text íntegre del manifest és el següent: 

"Els nostres amics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents respectivament de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, han estat empresonats per un suposat delicte de sedició, per les concentracions pacífiques que van tenir lloc davant la seu de la conselleria d'Economia el passat dia 20 de setembre, en el transcurs de l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer en aquestes dependències del Govern català. Considerem aquestes detencions totalment arbitràries, injustificades i contràries a qualsevol legislació democràtica i a qualsevol garantia pròpia d'un Estat de Dret. A més, aquesta decisió de l'anomenada Audiència Nacional intenta silenciar per la força els representants de les dues grans entitats civils que, sempre de manera pacífica i democràtica, han treballat i treballen per difondre el projecte de la independència.

Proclamem que Sánchez i Cuixart no són delinqüents ni terroristes, sinó ciutadans honrats, responsables i pacífics que han actuat sempre des de la paraula i amb civisme, al capdavant de milers de persones de mateix tarannà. Proclamem també que aquestes detencions són una vergonya per al conjunt de l'Estat espanyol i un escàndol de dimensió internacional al qual la Unió Europea no pot ser indiferent sense trair els seus valors fundacionals. Ara queda més clar que mai que no existeix la separació de poders a Espanya i que el govern espanyol ha decidit exercir sense manies una
repressió típica dels règims autoritaris.

Els dinamitadors del diàleg marquen el compàs a Madrid. Els separadors, els radicals i els reaccionaris que controlen la màquina de l'Estat espanyol han decidit esclafar la veu de l'ANC i Òmnium, entitats arrelades al país i nascudes des de baix, integrades per milers de persones d'edats, orígens i sensibilitats diverses. No podran esborrar la nostra tasca ni trencar la nostra voluntat. Des de la serenor i des del coratge, afirmen que tots som Jordi Sánchez i que tots som Jordi Cuixart. Els nostres amics no estan sols. El seu testimoni ens reafirma en les nostres profundes conviccions democràtiques i en la nostra legítima aspiració d'assolir la plena llibertat nacional".

El manifest ha estat signat per:  Francesc-Marc Álvaro,  Jaume Badia, Laia Bonet,  Francesc Cabana, Salvador Cardús, Jordi Casassas, Agustí Colomines, Ricard Domingo, Jordi Font, David González, Lluís Juste de Nin, Marina Llansana, Ferran Mascarell, Joan Pluma, Ventura Pons, Mònica Sabata, Vicent Sanchis, Marçal Sintes, Joan-Pere Viladecans i Vicenç Villatoro. 

Del Cercle Catalanista també va ser membre Muriel Casals, antecessora de Cuixart a la presidència d'Òmnium, i que va morir en un accident el febrer del 2016.