El vicepresident de la CEOE, Antonio Garamendi, ha apel·lat en TVE al "seny" per no fer boicot als productes catalans perquè seria una "mala notícia" no només per a Catalunya, sinó també per a Espanya i ha lamentat que està sent "tremend" per a les empreses, que tenen a més sentiment i sentit de pertànyer un territori, l'haver de traslladar la seva seu social.

"Ho estan fent amb responsabilitat però també amb un importantíssim nivell de tristesa", ha dit el dirigent empresarial, que creu que "indubtablement" hi continuarà havent empreses que decideixin canviar la seva seu social fora de Catalunya.

En aquest sentit, ha advertit que, una vegada que "les grans empreses han marcat el camí, les petites van darrere" per una espècie d'efecte tractor. "Jo confio que això pari i que es parli, però dins de la llei", ha dit.

Garamendi ha explicat que una Catalunya independent sortiria del circuit i de les normes europees, pagaria aranzels per vendre fora i tindria molts problemes de mercat, amb unes relacions bilaterals "gairebé impossibles".

En aquest sentit, ha explicat que Catalunya ven a Espanya 46.000 milions d'euros, a Europa ven 37.000 milions i a la resta del món, 22.000 milions. "Ven molt més a l'Aragó que França, a Múrcia que a la Xina i semblança o més a Cantàbria que als Estats Units", ha precisat.