La monarquia segueix sent la institució més mal valorada pels catalans, amb un suspens com una casa de pagès. Segons les dades de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat fet públic aquest divendres, la Casa Reial és l'última d'una llista de vint i rep una puntuació de 2,44 sobre 10. 

Just un esglaó més amunt, completant el podi de perdedors, hi ha dues institucions tan desprestigiades com la banca (2,67) i l'Església catòlica (2,76). 

La nota que reben Felip VI i família empitjora si s'aïllen de l'enquesta les persones que no compten amb nacionalitat espanyola i cau fins al 2,17. Amb tot, el cert és que la qualificació és lleugerament millor que l'última vegada que el CEO va preguntar sobre la valoració de les institucions de l'Estat. Llavors, el suspens va ser amb un 1,8. 

Els Mossos, al top 3

Dins d'aquest rànquing, només aproven 6 organismes. Es tracta, per aquest ordre, de les universitats (6,94), els Mossos d'Esquadra (6,32), les policies locals (6,24), els ajuntaments (5,83), l'ONU (5,15) i la Unió Europea (5,04). 

En relació amb la bona nota que rep la policia catalana, que aproven el 81% dels enquestats i és la segona institució més ben valorada per darrere de les universitats, val la pena destacar que l'enquesta va tancar-se el 7 d'octubre, abans de l'onada de protestes contra la sentència del Tribunal Suprem contra els líders de l'1-O. 

Parlament, Congrés, Govern i Moncloa, suspesos

Les principals institucions del poder legislatiu i executiu no aixequen cap i segueixen estant molt mal considerats per la ciutadania. Ni el Parlament ni el Congrés no aproven, com tampoc el Govern de la Generalitat i Moncloa. 

Entre aquest quatre organismes, la cambra catalana és qui treu millor nota, un 4,75. Per darrere hi ha l'executiu Torra-Aragonès (4,65), el Congrés dels Diputats (3,51) i per últim el govern espanyol (3,41).