Amb les eleccions generals previstes per abans que acabi aquest 2023, el Centre d'Estudis d'Opinió ha inclòs els resultats del Congrés dels Diputats en el seu primer baròmetre de l'any. I ERC i el PSC es canviarien els papers respecte als últims comicis del 2019: igual que al Parlament, els socialistes superarien els republicans en intenció de vot, però l'enquesta els dona una estimació d'escons molt similar als dos partits: entre 12 i 15 pel PSC, que actualment en tenen 12, i entre 11 i 15 per a ERC, que ara compta amb 13 representants. Concretament, el CEO dona una estimació de vot d'entre el 23 i el 27% per als socialistes, superant el 20,6% que van obtenir en les darreres eleccions; mentre ERC, que el 10-N va aconseguir una victòria històrica, es queda només amb entre un 19 i un 23% dels vots. 

eleccions congres barometre ceo
Resultats Congrés dels Diputats 

Si Junts consolida la tercera posició al Parlament segons el mateix baròmetre, després de patir una important patacada a l'última enquesta del 2022, al Congrés se situen per darrere d'En Comú Podem. En els últims dies, els comuns han expressat la seva confiança en la candidatura de Yolanda Díaz i l'enquesta preveu que puguin obtenir entre 4 i 8 diputats, amb entre un 12 i un 15% dels vots. Actualment, tenen 7 escons i un 14,3% dels suports. Mentrestant, Junts, liderat a Madrid per Miriam Nogueras, veuria reduïda la seva representació. En les últimes eleccions, a les quals es va presentar conjuntament amb el PDeCAT va arribar als 8 diputats, i ara n'hi atorguen entre 5 i 7. 

El PP millora resultats tant al Parlament com al Congrés

Pel que fa al PP, no només registra una tendència a l'alça al Parlament, on passa de ser última força a quarta, sinó també al Congrés. Totes les enquestes per les eleccions generals donen una victòria clara per al partit d'Alberto Núñez Feijóo, i tot i que el seu partit a Catalunya quedaria en cinquena posició, si que podria sumar fins a tres escons més. El 2019, els populars catalans van obtenir només dos diputats al Congrés. Aquest baròmetre del CEO n'hi dona entre 2 i 5. Pel que fa a Vox, el CEO li dona una forquilla d'entre 1 i 4 escons, pels 2 que té actualment, i en el cas de Ciutadans, podria perdre també la representació a la cambra baixa. 

Qui sí que podria veure incrementada la seva representació al Congrés dels Diputats és la CUP. Ara mateix, els anticapitalistes tenen dos representants, Mireia Vehí i Albert Botran, que es podrien ampliar fins a 4 segons les previsions més optimistes del CEO, amb una forquilla d'1-4 escons i uns suports que variarien entre el 6 i el 8%.