Gairebé la meitat dels catalans han participat en alguna mobilització autoritzada el darrer any, segons l'enquesta que ha fet pública el CEO aquest divendres, on un 47,6% dels enquestats han respost afirmativament a aquesta pregunta.

L'enquesta demostra l'altíssima mobilització de l'independentisme, atès que un 74,0 per cent dels qui es confessen independentistes asseguren haver participat en mobilitzacions, mentre que dels qui es declaren contraris a la independència només s’ha manifestat el 23,2.

Per sigles, els més actius són els votants de la CUP, el 87,1% dels quals s’han manifestat al llarg d’aquest any. Els segueixen els de JxCat, amb un 75,7% que han participat en mobilitzacions, i els d’ERC amb un 74,8%.

Han sortit al carrer el 41,2% dels Comuns, el 30,5 de Ciutadans, el 15,3% dels PSC i el 13,8 dels populars, que apareixen com els menys mobilitzats.

Segons el sondeig, el 29,3 dels catalans han portat insígnies o enganxines d'alguna campanya, i el 16,7 han secundat algun boicot o han deixat d'utilitzar determinats productes.