L'independentisme tornaria a obtenir la majoria absoluta si hi hagués eleccions al Parlament, segons ha assenyalat l'últim baròmetre Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). De fet, les opcions independentistes podrien créixer: passarien dels 70 escons actuals a una forquilla d'entre 69 i 74 diputats. La victòria de les forces independentistes s'obtindria gràcies a una pujada de les forces d'esquerres, ERC i la CUP, i una baixada de Junts per Catalunya, que en un gir inesperat quedaria per darrere dels republicans.

El vicepresident Oriol Junqueras quedaria reforçat en la pugna al flanc independentista: els republicans passarien de 32 a entre 33 i 35 escons, la qual cosa els podria deixar la victòria a tocar. ERC compartiria el primer lloc amb Ciutadans (33-35), que al seu torn perdria pel camí entre un i tres escons. Junts per Catalunya passaria al tercer lloc (29-31 escons), lluny dels 34 obtinguts el 21-D. Tot plegat, en un context en què cauria la participació, que baixaria fins al 68% de l'electorat.

La pujada que sorprèn més és la de la CUP, que ara aconseguiria entre 7 i 8 escons, el doble dels seus diputats actuals, fet que els acostaria al seu millor resultat: els 10 escons del 27-S. Per sobre dels cupaires s'hi situarien els socialistes (15-16 escons) i els comuns, que quedarien una altra vegada amb els mateixos vuit escons del 21-D. En darrer lloc, amb un resultat encara pitjor que el dels últims comicis, el PP de Xavier García Albiol quedaria amb només 3 o 4 escons.

Així, la Cambra catalana seguiria tenint majoria independentista, que situa entre els 69 i els 74 escons. amb ERC, JxCat i la CUP. El bloc constitucionalista quedaria entre 51 i 56 escons, sense comptar els 8 diputats de Catalunya a Comú-Podem, que quedarien al marge dels dos blocs.