El govern de Pedro Sánchez continua caient en l’enquesta del CEO, mentre que l’executiu de Quim Torra obté una millora molt lleu tot i mantenir-se amb nota negativa en la primera onada del baròmetre d’opinió del CEO.

En el cas del govern espanyol, que rep el suspens d'un 67,6% dels enquestats, obté un 2,98 de nota sobre 10 i continua en la línia descendent dels dos darrers baròmetres. Només l’aproven els votants del PSC, amb un 5,2.

El Govern de la Generalitat, al seu torn, experimenta una lleu remuntada en la valoració però es queda en un 3,99. L’aproven els votants de JxCat (6,4) i ERC (5,7).

Sí a la independència: 48,4

L’enquesta torna a preguntar sobre els suports que té la independència. A la pregunta, "vol que Catalunya esdevingui un estat independent?", un 48,4% dels enquestats responen afirmativament, i un 44,1, no. Això representa un lleu increment, d’1,2 punts en relació amb l'enquesta anterior, i s’acosta al 48,7 de l'octubre del 2017, quan la independència va aconseguir el suport més alt en el baròmetre.

A favor del referèndum: 78,7

Segons l’enquesta, el 78,7% dels enquestats estan molt o bastant d’acord que “els catalans tenen dret a decidir el seu futur com a país votant en un referèndum”. Aquesta opció és recolzada de manera aclaparadora entre els votants de les formacions independentistes. Però també pels 59,9% dels votants del PSC i el 85,1 dels votants dels Comuns. Entre Ciutadans i PP, el suport al referèndum també supera el 40%: un 40,7 entre els votants de la formació taronja i un 44,5 en el cas dels populars.