Més enllà de les intencions de vot en les eleccions catalanes i espanyoles, i dels partidaris i contraris a la independència, el baròmetre del CEO fet públic aquest divendres ha deixat altres dades significatives. En una pregunta d’opinió sobre la democràcia, introduïda en aquesta enquesta, fins al 34,4% dels votants del PP i el 16,6% dels votants de Ciutadans justificarien règims que no fossin democràtics.

Concretament, el 9,9% dels votants de Ciutadans i el 20% del PP defensen que “en algunes circumstàncies un règim autoritari és preferible a un sistema democràtic”. La mitjana de tots els enquestats se situa en el 4,1%.

Per altra banda, el 6,7% dels electors de Ciutadans i el 14,4% del PP estan d’acord que “per a persones com jo, m’és igual un règim democràtic o un règim no democràtic”. La mitjana dels enquestat se situa en el 8,9%.

Sense anar més lluny, són els dos grups amb percentatges més baixos en l’afirmació “la democràcia és preferible a qualsevol altra forma de govern”. En el cas de Ciutadans del 73,5% i en el cas del PP del 56,1%, en tots dos casos per sota de la mitjana del 83,3%.