Les enquestes bufen a favor d’ERC. Els republicans no només s’imposarien a les eleccions al Parlament, sinó que també ho faria en unes eleccions al Congrés de Diputats. Segons l’única onada del baròmetre del CEO, feta pública aquest divendres, els republicans obtindrien entre 13 i 14 escons. Per darrere se situarien el PSC i En Comú Podem, amb 9 escons; el PDeCAT, amb 7-8; Ciutadans, amb 6, i el PP, amb dos.

Aquesta enquesta suposa un gran canvi respecte de les últimes eleccions espanyoles de juliol del 2016. En aquell moment, En Comú Podem va guanyar-les amb 12 escons, seguida d’ERC, amb 9; el PDeCAT, amb 8; el PSC, amb 7; el PP, amb 6, i Ciutadans, amb 5.

 

D'aquesta manera, els republicans reforçarien el seu lideratge en unes eleccions espanyoles. En l’últim baròmetre del CEO ja van ser la primera força en escons, amb 10-11, seguit de prop pels comuns (10-11) i el PDeCAT (8-9).

L'altre gran guanyador seria el PSC, que històricament guanyava les eleccions espanyoles. L'efecte Pedro Sánchez s'ha fet notar en les seves perspectives electorals. Si a les eleccions de juliol de 2016 van ser la quarta força amb sis diputats, avui serien la segona amb una estimació de nou escons.