Centenars de persones han iniciat aquest dissabte al matí una marxa en el centre de Barcelona convocada per UGT i CC.OO. per reivindicar un sistema públic i solidari de pensions, una crida que, a més de pensionistes, també han fet treballadors en actiu i estudiants.

La mobilització ha començat a la plaça Urquinaona, recorrerà tota la Via Laietana i finalitzarà a l'altura de Correus, i des del principi s'han escoltat consignes com 'Rajoy, escolta, torna'ns la guardiola' i 'Volem la pensió del pare del borbó'.

Ambdós sindicats majoritaris exigeixen unes pensions dignes i la seva revalorització conforme a l'evolució de l'Índex de Preus de Consum (IPC), pel que defensa la necessitat de derogar les últimes reformes laborals i la de les pensions per garantir la seva viabilitat, acabar amb l'actual precarietat i recuperar els salaris.

Aquests actes de protesta donen continuïtat als que s'han celebrat durant febrer i març, convocats majoritàriament pel col·lectiu Marea Pensionista, i anticipen les mobilitzacions que preparen ambdues centrals sindicals per al pròxim 1 de maig, Dia Internacional del Treball, en el qual les pensions seran un dels eixos principals.

La manifestació per les pensions es realitza aquest dissabte en diversos punts de Catalunya, a més de Barcelona, com Girona, Tarragona, Lleida, Manresa (Barcelona), Vic (Barcelona) i Vilanova i la Geltrú (Barcelona).