Centenars d'estudiants han estripat aquest dimarts banderes d'Espanya de paper a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ho han fet d'acord amb la iniciativa #estripalabandera per reivindicar la llibertat d'expressió i la fi de la repressió.

La campanya s'ha creat per donar a conéixer el procés judicial que pateixen vuit estudiants de la universitat que s'enfronten a 10 anys de presó. Se'ls acusa de coaccions amb agreujant ideològic, amenaces i ultratge a la bandera per trencar una bandera espanyola davant d'una carpa de Societat Civil Catalana el passat 16 d'abril.

Els grups que han organitzat aquesta concentració consideren que la bandera espanyola "neix de l'opressió del règim del 1978". Han afegit que no els representa, per la qual cosa no han de donar cap explicació a un jutge o un fiscal.

L'acte ha comptat amb el suport del diputat de la CUP Vidal Aragonès, que va ser professor de Dret de la universitat, i el secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot.

ARAGONÈS EFE

EFE

La campanya ha estat difosa per les xarxes socials i hi ha participat l'exdiputada de Podem Catalunya Àngels Castells i les exdiputades de la CUP Eulàlia Reguant i Mireia Boya.