Poc interès de la manifestació espanyolista convocada a Barcelona contra l'acord entre Junts i el PSOE sobre l'amnistia. El grup ultra que s'autoanomena 'Los de Artós' havia cridat la ciutadania a acudir a la plaça d'Artós, ubicada al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a les 19 hores. Però la convocatòria no ha estat gaire exitosa. A aquella hora, només una cinquantena de persones eren presents a l'indret, i ha hagut de passar estona fins que la xifra s'alcés fins a arribar al centenar, malgrat promoure la trobada a les xarxes socials. Entre d'altres, la plataforma unionista La Silenciosa i l'advocat Ángel Rubio, que lidera l'ofensiva per espanyolitzar els senyals de trànsit a Catalunya, han fet ressò de la convocatòria.

🔴 Manifestació a Ferraz, DIRECTE | Protestes avui a Madrid contra l'amnistia
 

Ambient placa Artos, protesta amnistia / Guillem Ramos
Ambient a la plaça d'Artós a les 19h / Foto: Guillem Ramos

El grup finalment ha començat a recórrer els carrers de la capital catalana cap a la delegació del govern espanyol, on a les 20 hores entitats espanyolistes havien convocat una concentració similar a la que aquests dies s'ha viscut a Madrid davant la seu del PSOE, al carrer Ferraz. En el seu recorregut, els manifestants, molts d'ells d'edat molt jove, han mostrat pancartes amb el lema 'España no se vende, se defiende!', i han corejat els habituals lemes contra Carles Puigdemont i contra Pedro Sánchez. També han mostrat nombroses banderes espanyoles --si bé en aquesta ocasió no se n'ha vist cap de franquista-- i han rebut el suport d'alguns veïns mentre es dirigien cap al centre de la ciutat.

 

 

Als volts de les vuit de la tarda, els d'Artós han arribat a la delegació del govern espanyol a Catalunya on hi havia altres manifestants contra l'amnistia.

WhatsApp Image 2023 11 09 at 21.00.24 (1)
Manifestants a la delegació del govern espanyol a Barcelona. Foto: Guillem RS

En aquest punt alguns manifestants han començat a cridar "A por ellos" i crits contra Carles Puigdemont. Un grup ha encès bengales. 

 

En algun moment els manifestants s'han vist cara a cara amb els Mossos d'Esquadra que protegien la seu de la delegació del govern espanyol.

 

 

Protestes a Madrid

Alhora que Barcelona reunia pocs assistents en la manifestació contra l'amnistia, Madrid ha tornat a ser l'escenari d'una nova protesta davant la seu del PSOE contra l'amnistia. Després de les escenes de violència viscudes el dimarts a la nit --amb enfrontaments entre els manifestants i la policia, que van acabar proferint cops de porra i utilitzant gas lacrimogen--, la jornada del dimecres va ser més pacífica i amb una menor presència de gent. Ara bé, la d'aquest dijous ha estat la primera manifestació des que Junts i el PSOE han tancat definitivament el seu acord.