L'exsenadora d'En Comú Podem per Tarragona Celia Cánovas, que va demanar personar-se en la causa que investiga presumpta finançament irregular a Podemos en entendre que la formació havia malversat fons, es presentarà a les pròximes eleccions catalanes com a candidata a la Presidència de la Generalitat.

Ho farà a través de la llista del partit Izquierda en Positivo, el comitè electoral del qual va decidir per unanimitat designar-la com a cap de llista per la circumscripció de Barcelona i candidata a la Presidència de la Generalitat.

La formació ha destacat en un comunicat que Cánovas és advocada en actiu des de 1990 i va ser senadora per Podemos (2015-2019), fent-se eco també de la seva petició de personació com a perjudicada en la causa que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 42 de Madrid, després de la denúncia per possible finançament il·legal contra Podemos per part de l'excoordinador de l'equip legal del partit José Manuel Calvente.

​Tanmateix, el titular del jutjat d'instrucció número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, va desestimar la seva petició per considerar que obriria la porta a una "investigació prospectiva", encara que alhora va assenyalar que podria personar-se com a acusació popular.

Un ideari unionista

"Catalunya viu una crisi econòmica i sanitària on només cap el sentit comú i el pragmatisme. Cal abandonar qualsevol deliri secessionista que obstrueixi el benestar de la ciutadania. En el pròxim Parlament cal impedir l'entrada a l'esquerra demagògica que ha frustrat tantes bones intencions", ha emfatitzat la formació.

El partit es defineix en la seva pàgina web com un "partit polític espanyol d'àmbit nacional netament d'esquerres i no nacionalista" i es presenta com una "alternativa" davant d'aquells que "proven ara de blanquejar el secessionisme".