Punt i final a la llarga carrera política de Celestino Corbacho. El regidor de Cs a Barcelona, exministre de Treball amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat ha anunciat avui davant de la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del consistori barceloní que plega de la seva responsabilitat com a regidor i abandona l'activitat política.

Corbacho va arribar a l'Ajuntament de Barcelona sota el paraigües de la llista que va encapçalar Manuel Valls, amb el seu partit, Barcelona pel Canvi, i en coalició amb Cs. Això no obstant, aquella coalició va durar poc. La decisió de Valls d'investir Ada Colau per impedir un alcalde independentistes a Barcelona va provocar el trencament amb Cs. Corbacho es va alinear amb Valls i va votar la investidura de Colau, però poc després va acabar fent el salt al grup municipal de Cs.

Líder socialista

El gruix de la carrera de Corbacho, però, s'havia desplegat dins de les files del PSC. Durant anys al partit socialista va ser un dels líders territorials més destacats i determinants en les decisions de la formació. Rere les sigles del PSC va ser 14 anys alcalde de L'Hospitalet de Llobregat. Els últims quatre anys va compaginar aquesta responsabilitat amb la presidència de la Diputació de Barcelona.

Amb l'arribada de José Luís Rodríguez Zapatero a la Moncloa va ser nomenat ministre de Treball, just el moment àlgid de la crisi econòmica del 2008. Només va ocupar aquesta cartera durant dos anys i va tornar a Barcelona per formar part de les llistes del PSC al Parlament.

En anunciar el seu comiat davant de la comissió del consistori barceloní, Corbacho ha explicat que es tractava d'una decisió personal arran d'una promesa feta a la seva esposa que abandonaria responsabilitats polítiques i institucionals, abans del 14 de novembre, quan complirà 73 anys.