L'exministre de Treball socialista i exalcalde de l'Hospitalet, Celestino Corbacho, que ahir va participar mitjançant un discurs gravat en vídeo en un acte de la plataforma España Ciudadana, vinculada a Ciutadans, ha relativitzat la seva vinculació amb aquest partit: "Ni em tornaré a afiliar a cap partit, ni formaré part d'una llista electoral a nivell municipal", ha assegurat en una entrevista a RAC1. Corbacho ha afirmat que no ha rebut cap oferta concreta de Ciutadans i que tot i que ha tingut contactes amb Rivera, li ha deixat clar que no formarà part del partit. També ha dit: "No sé quina serà la meva relació amb Ciutadans" i "Jo porto la política a l'ADN".

Distància amb el PSC

Corbacho no ha deixat gaire clara la seva relació amb els excol·legues socialistes. "Mai no m'hauria apartat del PSC si el seu màxim responsable hagués estat Pepe Borrell", ha afirmat Corbacho, que ha manifestat admiració pel ministre d'Exteriors. Corbacho ha afirmat que encara no té decidit el vot i ha anunciat que abans de votar el farà públic. En ser preguntat sobre les possibilitats que el cinturó roig de Barcelona, el bloc de municipis obrers de majoria socialista i comunista, passi a ser un "cinturó taronja", amb majoria de Ciutadans, Corbacho, que va tenir-hi molta influència, ha afirmat que no té cap dubte que el PSC hi perdrà l'hegemonia i que no té clar cap on anirà l'electorat. Respecte al seu apropament a Ciutadans, un partit de dretes, Corbacho ha apuntat que la seva ideologia no ha canviat. S'ha mostrat esquiu i ha dit: "No m'interessen les grans proclames ideològiques". Ha afegit que Ciutadans té un pensament liberal en matèria econòmica i "un cert compromís en les polítiques socials".

Catalunya, nació a mitges

En ser preguntat sobre si Catalunya és una nació, Corbacho s'ha mostrat esquiu i ha afirmat: "No estic d'acord que Catalunya és una nació si implica que té dret a l'autodeterminació". I ha al·legat que el seu posicionament no és per espanyolisme, sinó per europeisme: "Jo no estic a favor del dret de l'autodeterminació, no per espanyolisme, sinó perquè crec que s'ha de construir una Europa forta, a partir del fet que els Estats existents perdin competències i això és incompatible amb processos que pretenen aïllar els Estats nació d'Europa".

Distanciament respecte a Ciutadans

Malgrat tot, el posicionament respecte als presos polítics de Corbacho no és el mateix que el de Rivera i Ciutadans. Ha dit que "hauria preferit que els presos estiguin ara en llibertat", tot i que ha matisat que "sabien que estaven prenent decisions il·legals que tenien conseqüències, però les conseqüències s'han d'establir en un judici". Ha conclòs que ell hagués preferit altres mesures cautelars i ha afirmat que creu en la independència judicial i assumirá la decisió del jutge. També ha afirmat, taxatiu: "No he arrencat ni arrencaré cap llaç groc", alhora que s'ha negat a dir si aprova o condemna que Rivera i Arrimadas traiessin llaços grocs. Això sí, ha afirmat que "m'agradaria que l'espai públic fos neutral i no tingués cap simbologia".