Albert Rivera ha celebrat aquest dijous públicament que la seva candidatura per Barcelona, la que encapçala Manuel Valls, hagi fitxat l'exsocialista Celestino Corbacho. "És un honor sumar-lo al nostre gran projecte de futur", ha dit, i ha posat en valor que "hagi rebutjat pactar amb separatistes i hagi defensat la Constitiució a Catalunya". Això diu ara el líder de Cs, però val la pena recordar què n'opinava no fa tant, quan li havia dit de tot menys guapo. 

Des de mitjans dels 90 i durant la primera dècada del 2000, Celestino Corbacho va anar empalmant càrrecs: d'alcalde de L'Hospitalet a president de la Diputació i ministre de Treball i Immigració. Va ser com a titular d'aquesta cartera que Ciutadans va llançar el seu verí contra ell. "A qualsevol empresa acomiadarien Corbacho amb els resultats que acredita", piulava Rivera el setembre de 2010. 

rivera sobre corbacho 2

rivera sobre corbacho

Els retrets de Rivera i els seus venien motivats per l'anunci que Corbacho deixava el ministeri de Treball per anar a les llistes del PSC per a les eleccions al Parlament de novembre de 2010 -aquelles en què va començar la davallada socialista-. Precisament anava també de número 3, aquella vegada de la llista de Montilla. En aquell moment el president de Ciutadans alertava del perill que Corbacho es convertís "si el PSC suma" en "conseller del tercer tripartit juntament amb Puigcercós i els que volen separar-nos d'Espanya". Però no es va quedar aquí, en unes declaracions que el partit recolliria després en una nota de premsa, va acusar-lo de ser el "ministre de l'atur, que ha batut el rècord d'aturats a la història d'Espanya" i es mostrava convençut que "Corbacho seguirà la mateixa estela que Montilla i aplicarà les mateixes polítiques nacionalistes". 

Captura cs2

Però és que encara n'hi ha més. El partit taronja va arribar a demanar a Zapatero que el cessés com a ministre perquè, en boca de Jordi Cañas, "Espanya, on hi ha cinc milions d'aturats, no pot tenir un ministre interí, un ministre que no exerceix com a tal perquè està de precampanya a Catalunya" i afegia que "els ciutadans estan pagant el sou a un ministre que no treballa". 

Captura cs

Doncs aquell "incompetent", ara resulta que els representa. Les voltes que dóna la vida...