Les delegacions exteriors de la Generalitat a Brussel·les, Londres, París, Berlín, Viena, Roma, Lisboa i Washington acullen fins dimarts que ve diferents actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, amb l'assistència de càrrecs del Departament d'Afers Estrangers.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, les delegacions de Londres i París van ser les primeres que van celebrar la Diada amb actes de commemoració que dijous passat es van organitzar a la Delegació del Govern a Regne Unit i a la Maison de l'Europe de París.

En l'acte celebrat a Londres, una recepció dirigida a representants del cos diplomàtic, de partits polítics i de think tanks britànics, van assistir l'expresident català Artur Mas i la directora general de Relacions Exteriors, Maria Badia.

A París, l'acte va consistir en un debat sobre possibles nous Estats en l'Europa post-Brèxit i en la presentació del projecte de Constitució catalana confeccionat per la plataforma Constituïm.



A Berlín, es va celebrar la Diada ahir amb una recepció a l'Atrium del Deutsche Bank, a la qual van assistir diplomàtics i periodistes alemanys i que va incloure un recital de música catalana a càrrec del duo format per Claudia Ribera i Sara Gouzy.

Aquest diumenge serà la Delegació del Govern a Àustria la que organitzarà una cerimònia en honor dels catalans de l'exili de 1714 a la cripta del Alserkirche de Viena, a la qual seguirà una recepció a la seu de la Generalitat a la ciutat.

De Brussel·les a Washington

Brussel·les i Roma celebraran la Diada dilluns que ve: a la ciutat belga el representant del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, oferirà una recepció i a la capital italiana la festa de Catalunya es commemorarà amb un concert del grup Capella de Ministers a l'Església de Sant Llorenç i amb una recepció posterior.

En la Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic, amb seu a Washington, s'organitzarà dimarts que ve una recepció a la qual assistirà el delegat del Govern català, Andrew Davis.

També el conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, va mantenir dilluns passat una trobada amb catalans residents a Portugal, amb motiu de la inauguració de la nova Delegació que el Govern català ha obert a Lisboa

Imatges: celebracions de la Diada a Londres, amb la presència d'artur Mas, i a Berlín