Cada cop costa més diferenciar entre el Palau de la Moncloa, seu del govern espanyol, i el carrer Ferraz, seu del PSOE. Aquest divendres, l’últim Consell de Ministres abans de les restriccions del període electoral, la portaveu en funcions Isabel Celaá ha aprofitat la roda de premsa habitual per a demanar el vot per als socialistes. “Tant de bo aquest vot ens permeti donar l’impuls definitiu que necessita Espanya”, ha defensat la dirigent socialista, que no s’ha estalviat els retrets de cada divendres contra la manca de “flexibilitat” de Pablo Iglesias. Tot això quan encara no s'han dissolt les Corts.

Des de la Moncloa, la ministra portaveu ha arribat a dir que el 28 d’abril “ningú no esperava que aquest resultat fos boicotejat”, però ha sostingut que els espanyols tornaran a acudir a les urnes el 10 de novembre. “Nosaltres no volíem anar a eleccions”, ha insistit en aquest sentit. I ha tornat a apuntar cap al PP, Ciutadans i Unidas Poemos: “Han estat les altres forces que ens han dirigit cap a una altra convocatòria electoral. No hi ha hagut cap flexibilitat”.

Després que el president Sánchez assegurés aquest dijous que amb Podemos al govern “no dormiria per la nit”, la dirigent socialista ha defensat les polèmiques declaracions. Quan ha estat preguntada sobre si va equivocar-se, ha estat contundent: “No”. Ha matisat que només és una forma de parlar, quan va dir que el 95% dels espanyols tampoc no podria dormir. “Tothom ja sap el que va voler dir”, ha indicat.

Com durant els últims dies, Isabel Celaá ha tornat a recordar que el PSOE “no només va oferir Sanitat, Igualtat i una vicepresidència”, sinó que “se’ls va oferir un govern de coalició” i que el van rebutjar. Davant d’això, ha defensat que “treballem per a configurar un govern estable que enfronti els vertaders reptes del país”, com la sentència del procés o un hipotètic Brexit sense acord amb la Unió Europea.

“La força política que sustenta aquest govern enfrontarà una situació electoral on surt a guanyar i a aportar estabilitat, confiança i un govern progressista i moderat”, ha afirmat la portaveu en funcions.

Hi haurà ampliació