Les paraules del president de Prisa, Juan Luis Cebrián, emplaçant l'Estat a aplicar l'article 155 de la Constitució si Catalunya celebra el referèndum, així com d'enviar la Guàrdia Civil -entre moltes altres coses que no tenen pèrdua com enviar Artur Mas a la presó- han revolucionat les xarxes socials. El cognom de l'editor de El País s'ha convertit en poca estona en trending topic a tot l'Estat.

La periodista Pilar Rahola ha deixat anar que "hi va haver un temps en què algú deia que el grup Prisa era progre", mentre ara el seu president proposa enviar l'expresident de la Generalitat a la presó per haver convocat una consulta no vinculant.

El director d'InfoLibreJesús Maraña, ha subratllat, primer, que el fet que Cebrián parli a El Mundo va "de debò" i que les seves declaracions siguin enviar la Guàrdia Civil per solucionar la qüestió catalana també va "de debò".

Maraña no ha estat l'únic sorprès perquè hagi estat entrevistat en un mitjà teòricament oposat en ideologia.

El periodista basc Jesús Barcos ha titllat directament aquestes paraules de "pena" i "vergonya" i ha assegurat que això és "revelador".

D'altres s'han preguntat si és membre de la Fundació Francisco Franco i alguns l'han proposat per guanyar l'"Aguilucho de Oro".