Vic torna a despertar sense bandera espanyola a l'Ajuntament. Un grup de quatre persones encaputxades ha participat en la crema de la 'rojigualda' que penja del consistori de Vic (Osona). Tal com es veu en el vídeo penjat a les xarxes socials dels CDR de la ciutat, en el qual han reivindicat l'acció, un dels encaputxats s'ha enfilat al balcó de l'edifici, on també onegen la senyera i la de Vic, i ha estripat l'espanyola del seu pal. Després, l'ha deixada caure per la barana i l'ha recollida al vol una de les tres altres persones que l'esperaven. Les imatges es tallen i veiem com els activistes encenen la bandera que suposadament acaben d'arrencar i li calen sobre un senyal de stop al carrer. No és pas del primer cop que els CDR de la capital osonenca fan accions similars. De fet, aquest 4 de desembre fa tot just un any que van cremar la 'rojigualda' de la mateixa manera.

Els CDR de Vic cremen la bandera espanyola de l'Ajuntament

Els activistes independentistes han reivindicat la crema de la bandera amb un missatge a Twitter, on també han compartit les imatges de com ho van fer i dues fotografies que mostren l'abans i després del balcó. En el text que acompanya les imatges, els CDR asseguren que "la repressió no ens aturarà". Segons ells mateixos, han volgut treure "símbols feixistes" de la ciutat abans de l'inici del tradicional Mercat Medieval de Vic. "Vic canta: fora, fora, fora, la bandera espanyola [...] Independència, ara!", han etzibat a la piulada.

La justícia protegeix la bandera espanyola

Fa temps que el govern municipal de Vic lluitava als tribunals contra l'obligació de penjar la bandera espanyola de l'edifici. L'any passat, el jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona va obligar l'Ajuntament a col·locar la bandera espanyola al balcó oficial, en considerar que la que fins ara era la seva ubicació, a la torre del rellotge, no era un emplaçament "destacat" i "d'honor". D'altra banda, el Tribunal Suprem va condemnar tres persones la primavera d'aquest any a multes d'entre 1.920 i 2.160 euros per esquinçar una bandera d'Espanya a una plaça de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un acte de Societat Civil Catalana. El tribunal va considerar que els acusats d'ultratge a la bandera "no estaven emparats per la llibertat d'expressió, ja que va ser un acte d'intolerància violenta contra els qui havien portat a l'acte la bandera".