El Mercat Medieval de Vic 2022 arriba de la mà de l'època de Nadal i la ciutat central de Catalunya està a punt per convertir-se, un any més, en un poblat medieval ple d'artesans, taverners, firaires i espectacles de tota mena als carrers del seu centre històric. La quantitat de parades i activitats del Mercat Medieval de Vic 2022 són ingents; necessitaràs un programa (ho tenim en PDF), saber com arribar (t'ho explicarem), on aparcar (incloem un mapa), un repàs de parades, activitats... I aquesta guia t'ho oferirà tot!

El Mercat Medieval de Vic 2022 és marc idoni que, a més de donar un aire festiu molt especial a la localitat, permet recrear una època passada durant quatre dies en què no només s'oferiran productes de tota mena, sinó que l'oferta gastronòmica serà ben àmplia igual que succeirà amb les activitats lúdiques de l'edició d'enguany.

🎄 Fira de Santa Llúcia 2022 a Barcelona: horaris, com arribar i què comprar a la fira de Nadal
 

Dates i horari del Mercat Medieval de Vic 2022

El Mercat Medieval de Vic 2022 arriba a la ciutat de la mà amb el seu habitual mercat de Nadal que transportarà a l'edat mitjana a tots els assistents que passegin pels carrers del centre històric de la localitat en les dates assenyalades per a l'esdeveniment amb la recreació de l'època. Enguany, les dates seleccionades per a la fira són el 8, 9, 10 i 11 de desembre, dies en els quals les botigues efímeres d'artesania i alimentació contribuiran a redirigir-nos al passat en una atmosfera adequada per conèixer de primera mà com els ciutadans celebraven les festes en temps passats. Pel que fa a l'horari d'obertura del mercat, durant els quatre dies en què la fira nadalenca estarà disponible es podrà accedir a les paradetes entre les 10 h i les 20 h, de manera que es pot gaudir tant del matí com l'acollidor ambient que es crea a la nit, amb els llums. A més, l'entrada és totalment gratuïta.

Programa del Mercat Medieval de Vic 2022 en PDF

Hi ha un munt d'activitats previstes per al Mercat Medieval de Vic 2022, així que per ajudar-vos a planificar la visita, aquí teniu el programa en format PDF. Bé, en realitat tens 2 programes: activitats generals i activitats infantils. Tingues en compte que no trobaràs tota la informació sobre el mercat medieval. Per exemple, no es tenen en compte la gran quantitat de parades i el que s'hi ofereix, però almenys t'ajudarà a no perdre't el més essencial d'aquest esdeveniment.

Com arribar al Mercat Medieval de Vic 2022 (i on aparcar)

Després de veure el programa, t'has decidit a passar pel Mercat Medieval de Vic 2022, però no saps com arribar? No passa res, et donem un cop de mà. Si la teva opció serà anar a Renfe, la teva opció és pujar a un dels trens de la línia R3 (Barcelona-Vic-Puigcerdà i la Tour de Querol). En el cas que vulguis agafar l'autobús, les teves opcions són Sagalés (Barcelona-Vic), Teisa (Olot-Lleida-Girona) i EixBus (Lleida-Girona).

🌟 Fira de Nadal de Girona 2022: dates, horaris i tots els detalls sobre el mercat nadalenc
 

Finalment, si agafareu el cotxe per anar al Mercat Medieval de Vic, podeu arribar per la C-17 (autovia Barcelona-Ripoll), la C-25 (eix transversal de Lleida-Girona amb enllaç amb l'autopista A-7 direcció França) o la C-37 (Vic-Olot). Si heu optat per aquesta opció, avall tens un mapa que t'ajudarà a localitzar els pàrquings de Vic, tant gratuïts com de pagament.

Parades del Mercat Medieval de Vic 2022: què pots comprar?

Les parades efímeres que s'instal·len pel Mercat Medieval de Vic 2022 aquest desembre segueixen la línia tradicional de l'aposta per l'artesania com a element comercial principal a la majoria de paradetes. En aquesta recreació directa de l'època medieval, als carrers hi haurà una oferta àmplia i molt variada d'articles de decoració fets a mà i de tota mena, joies artesanals, cremes, herbes medicinals i complements de roba molt difícils de trobar en altres espais. Per altra banda, el mercat de Nadal d'enguany també torna a apostar per apropar la gastronomia local als assistents, amb la venda d'embotits, formatges, dolços, conserves i xocolates, a la venda i nombroses tavernes i llocs per menjar en què es podran tastar creps, embotits, pernil a la brasa, entrepans, pop, botifarra i productes de pastisseria artesanal per a tots els gustos.

❄️ Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022: horaris, mapa i programa en PDF i tot el que has de saber
 

fira medieval vic 2016
Imatge de la Fira Medieval de Vic del passat 2016. / Carles Vilarrassa

Activitats familiars, infantils i espectacles al Mercat Medieval de Vic 2022

L'oferta comercial del Mercat Medieval de Vic 2022 es complementa en aquesta ocasió amb un seguit d'activitats lúdiques de tipus cultural de tota classe i per a totes les edats. En el programa d'enguany s'han considerat les activitats infantils, així com la música, el teatre, els balls, els espectacles de carrer i la recreació en campaments d'oficis tals com el de fuster, forjador, cal·lígraf, teler o ferrer que eren alguns dels més típics en l'edat mitjana. Totes aquestes activitats dedicades a les èpoques passades faran de l'espai històric del centre de la ciutat catalana l'espai adient per a aquest viatge en el temps que aporta un ambient molt especial al mercat, la qual cosa el diferencia d'altres fires de Nadal habituals com la de Santa Llúcia o la de la Puríssima, ja que en aquest cas hi ha una temàtica concreta. Aquest és un dels més grans i antics esdeveniments que la ciutat de Vic acull de manera anual.