Els CDR han convocat una nova protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona pel pròxim dimecres 2 de desembre a les 19h. La manifestació, segons han informat a través d'un tuit, és per respondre a "la repressió exercida tant per l'Estat espanyol com la Generalitat contra les llibertats socials i nacionals".

Aquesta nova crida de l'organització independentista arriba després de setmanes d'inacció un cop acabada "la tardor calenta". Des de la passada Diada Nacional fins a finals d'octubre, els CDR van sortir al carrer per protestar contra la inhabilitació del president Quim Torra, el tercer aniversari de l'1-O, el primer de la sentència contra els presos polítics, la visita del rei Felip VI o les detencions de l'Operació Volhov.

Un cop passats aquests episodis, ara els CDR tenen en el punt de mira el cas de l'Adrian Sas, un jove de Vilafranca del Penedès que va participar en les protestes de l'1-O del 2018 i que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó a causa de l'acusació particular de la Generalitat tot i rebre el suport dels grups de Govern: JxCat i ERC.

També protestaran per la condemna contra dos manifestants que van tallar la Ronda de Dalt en la vaga general del 8 de novembre del 2017 contra l'aplicació del 155. Un d'ells és Francisco Garrobo, membre del secretariat nacional de la CUP.